terug naar actueel

Aanbesteding internetverbindingen afgerond voor Veilig Internet

  • 04 september 2019

SIVON heeft de aanbesteding voor internetverbindingen met een hoge bandbreedte afgerond. Ziggo, Eurofiber en IP Visie gaan als leverancier van SIVON snelle, betrouwbare en veilige verbindingen voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs leveren. Samen met het Nationaal Dienstencentrum (NDC) vormen deze verbindingen een goed betrouwbare en beveiligde internetdienst, die Kennisnet en SIVON gezamenlijk aan het onderwijsveld aanbieden.

De leveranciers gaan zorgen voor internetverbindingen tussen de schoollocaties en het Nationaal Dienstencentrum (NDC). Het NDC is een verzameling diensten, die communicatie via het internet en toegang tot het internet op een veilige en betrouwbare manier mogelijk maakt, waaronder internettoegang, anti-DDoS-maatregelen, IP- en DNS-filtering en beveiligingsmaatregelen. Kennisnet is de partij die het NDC gaat bouwen. Op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van het NDC door Kennisnet en Axians.

Een man staat in een serverkamer voor internet

Internet: twee verschillende verbindingen

Voor de verbindingen tussen schoollocatie en het NDC maken wij onderscheid tussen lagere bandbreedtes en beschikbaarheid (Brons) en hogere bandbreedtes en beschikbaarheid (Zilver, Goud). De aanbesteding voor Brons is inmiddels ook in uitvoering. De planning is dat begin november de leveranciers van Brons bekend gemaakt worden.

Meer weten over de dienst die gebruik maakt van het NDC? Lees meer over Veilig Internet.

Over de leveranciers

Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met een eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden ze bedrijven, overheden en non-profit organisaties een toekomstvaste, slimme en open infrastructuur. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

IP Visie

IP Visie is specialist op het gebied van dataverbindingen. Verbindingen met het internet, nevenvestigingen, thuiswerkers, datacenters en de Cloud, voornamelijk via glasvezel gerealiseerd.
IP Visie begrijpt als geen ander dat verbindingen de levensader vormen voor vrijwel elke organisatie – It’s the connection that matters.

Ziggo Services

Ziggo Services is de partner voor bedrijven en instellingen die op het gebied van technologie en digitalisering op zoek zijn naar de beste oplossingen om hun ambities waar te maken. Met expertise, nieuwste technologieën, en toekomstbestendig netwerk leveren ze een belangrijke bijdrage aan het onderwijs van de toekomst.