terug naar actueel

Dit zijn alle gezamenlijke aanbestedingen van leermiddelen op een rij

  • bijgewerkt op 22 maart 2021

De voorbereidingen voor gezamenlijke aanbestedingen van leermiddelen zijn in volle gang. Voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs vinden verschillende aanbestedingen plaats. In dit artikel vindt u een actueel overzicht van alle aanbestedingen waar u nog bij kunt aansluiten en die al zijn afgerond. We werken dit artikel regelmatig bij.

Bij deze aanbestedingen kunt u nog aansluiten:

  • primair onderwijs: start voorbereidingen begin 2021, levering voor start schooljaar ’22 – ’23.

Loopt uw contract binnenkort af en wilt u aansluiten bij een gezamenlijke aanbesteding? We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten waarin we u informeren over onze aanpak, de planning en de voordelen van een gezamenlijke aanbesteding. Bekijk de agenda voor geplande informatiebijeenkomsten en meld u aan. Wilt u liever eerst een gesprek? Neem dan contact op met een van onze relatiemanagers.

Voor schoolbesturen die nog een contract hebben adviseren wij om de looptijd van het huidige contract te respecteren en aan te sluiten bij de gezamenlijke aanbesteding die aansluit op de einddatum van uw huidige contract.

Boeken die rechtop staan en van de bovenkant zijn gefilmd

Afgeronde aanbestedingstrajecten primair onderwijs 

Voor het po is de eerste gezamenlijke aanbesteding leermiddelen gestart in het voorjaar van 2020. De levering van de leermiddelen voor deze aanbesteding is in schooljaar ’21 – ’22. In februari 2021 is de aanbesteding gegund aan Heutink.

Lees ook: 6 redenen om als po-bestuur (gezamenlijk) leermiddelen aan te besteden

Afgeronde aanbestedingstrajecten voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs is het eerste aanbestedingstraject afgerond. De aanbesteding is gegund aan leermiddelenleverancier Van Dijk. Zij gaan aan de deelnemende scholen leermiddelen leveren voor schooljaar ’21 – ’22.

Het tweede aanbestedingstraject is in maart 2021 afgerond. Er zijn 2 aanbestedingen gedaan in verschillende percelen. De opdracht is aan diverse leveranciers gegund. Voor de aanbesteding all-in-one is VanDijk de winnaar geworden. De aanbesteding per lesmethode is gegund aan Malmberg, Noordhoff, ThiemeMeulenhoff, Osinga de Jong BV, en VanDijk. De schoolbesturen en leveranciers hebben op 11 maart de contracten ondertekend.

Voor het derde traject zijn de voorbereidingen begin 2021 gestart. Het doel is levering van leermiddelen voor schooljaar ’22 – ’23. Bij deze aanbesteding kunt u niet meer aansluiten.

Meer informatie

Tijdens het tweede traject volgden we André Poot van CVO-AV. Benieuwd naar hoe hij het aanbestedingstraject heeft ervaren, met welke vraagstukken hij zat en hoe het traject is verlopen? Lees dan de artikelenreeks over dit tweede aanbestedingstraject: