terug naar actueel

Minister Slob wijst bestuurders in brief op mogelijkheden onderwijs op afstand

  • 09 april 2020

Arie Slob, de minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, informeert bestuurders en schoolleiders in het funderend onderwijs via een brief op de mogelijkheden voor onderwijs op afstand. “Ik wil u met deze brief helderheid bieden bij vragen die u mogelijk hebt. Daarnaast wil ik u zo goed mogelijk ondersteunen bij het aanbieden van goed afstandsonderwijs.”

Iemand houdt een tablet vast waarop de lerares te zien is

In de brief die bestuurders en schoolleiders op 7 april ontvingen, schrijft minister Slob dat de huidige situatie veel vraagt van onderwijsprofessionals, leerlingen, leraren, ouders, verzorgers en schoolleiders. “Meer dan eigenlijk gevraagd kan worden.”

Naast gedeelde zorgen, zegt de onderwijsminister vooral ook trots te zijn op iedereen in het onderwijs die met veel flexibiliteit, creativiteit en inzet ervoor zorgt dat er in deze moeilijk tijd nog steeds onderwijs wordt aangeboden.

Ondersteuning bij onderwijs op afstand

In de brief wijst minister Slob bestuurders en schoolleiders op 2 initiatieven van SIVON om onderwijs op afstand te ondersteunen. Hij noemt het initiatief Internet voor elke leerling en leraar en het initiatief van SIVON om te bemiddelen tussen vraag en aanbod van refurbished laptops en tablets. SIVON heeft zich daarom aangesloten bij het landelijk initiatief #allemaaldigitaal. Wij brengen de vragen van het onderwijs in kaart. Andere partijen verzorgen het aanbod.

Voor ondersteuning bij het onderwijsproces noemt hij de website lesopafstand.nl, een initiatief van Kennisnet en de sectorraden. De website is het platform waar alle betrouwbare informatie over les op afstand bij elkaar komt voor het primair, voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs.

Alle informatie en mogelijkheden voor onderwijs op afstand heeft de minister in 2 factsheets opgesomd.

Lees de brief

In de brief heeft de minister ook aandacht voor kwetsbare kinderen en blikt hij vooruit op als de scholen weer open gaan.

Meer weten?