naar actueel

Onderwijs op afstand: ondersteuning bij aanschaf laptops

24 maart 2020

Voor sommige leerlingen is onderwijs op afstand niet toegankelijk. Bijvoorbeeld omdat zij thuis geen laptop, computer of tablet tot hun beschikking hebben. Het ministerie van OCW heeft SIVON gevraagd om extra laptops aan te schaffen zodat ook deze leerlingen thuis les blijven krijgen.

Veel scholen hebben leerlingen voorzien van laptops of tablets, bijvoorbeeld door die van de school uit te lenen of door hulp van de eigen leveranciers, het bedrijfsleven of de gemeente.

Voor scholen waar dit niet mogelijk is, heeft het ministerie van OCW aan SIVON gevraagd om zoveel mogelijk laptops aan te schaffen en te verspreiden over scholen in het po, vo en mbo. Hiervoor is een bedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met dit bedrag kunnen leerlingen die op dit moment nog niet over de juiste apparatuur beschikken voorzien worden van een laptop. Zo wordt onderwijs op afstand voor alle leerlingen bereikbaar.

Aanmelden

Heeft u leerlingen op uw scholen die nog niet beschikken over een laptop en kunt u niet terecht bij de gemeente of andere organisaties?  Maak dan gebruik van de mogelijkheid om extra laptops aan te schaffen via SIVON.

LET OP: Dien uw aanvraag voor 26 maart om 15.00 uur in. Na 15.00 uur is de inschrijftermijn verlopen en kunt u geen aanvraag meer doen voor extra laptops.

Actuele informatie aanschaf laptops

Wilt u op de hoogte blijven? Op de pagina Actuele informatie over de aanschaf van laptops delen we de meest actuele berichten.