terug naar actueel

SIVON in gesprek met Iddink Group over tariefsverhoging Magister

  • bijgewerkt op 18 juni 2020

Magister (Iddink Group) heeft voor het schooljaar 20/21 een verhoging van bijna 30% aangekondigd voor het licentietarief van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs (vo). SIVON is hierover namens haar leden in gesprek met Iddink. Lees in dit artikel meer over de tariefsverhoging en wat SIVON voor u kan doen.

Schoolbesturen in het voortgezet onderwijs ontvingen een brief van Magister waarin de verhoging van het licentietarief werd aangekondigd. Het belangrijkste bezwaar tegen de tariefsverhoging, is dat deze te fors is en dat scholen niet eerder met zo’n hoge verhoging te maken hebben gehad.

5 mensen zijn met elkaar in gesprek in een vergaderruimte over de tariefsverhoging van Magister

Nieuw voorstel tariefsverhoging

Verschillende schoolbesturen vroegen SIVON om namens hen hierover in gesprek te gaan met Iddink. Het voordeel hiervan is dat leden dit niet meer individueel hoeven te doen. Doordat SIVON dit namens een grote groep scholen en besturen doet, staan zij sterker. We trekken hierin samen op met de gebruikersvereniging Meesters met Magister.

Na een inventarisatie onder haar leden is het eerste gesprek begin juni gestart en is Iddink gevraagd om een nieuw voorstel. Dit voorstel is ontvangen en toegelicht aan de delegatie van SIVON. Via informatiesessies worden de deelnemende besturen op de hoogte gehouden.

SIVON is nog in gesprek met Iddink over de tariefsverhoging.

Bent u lid van SIVON en wilt u dat SIVON ook namens u het gesprek met Iddink voert? U kunt aansluiten bij de groep deelnemende besturen. Neem contact op met SIVON support voor meer informatie over het bezwaartraject en hoe u kunt meedoen.

Nog geen lid? Word lid!

Bent u geen lid van SIVON? Word dan lid zodat SIVON ook namens u in gesprek kan met de Iddink Group. Lees alles over het SIVON-lidmaatschap.