terug naar actueel

SIVON zorgt voor goede en betrouwbare wifi op scholen

  • 04 juli 2019

De eerste scholen zijn inmiddels voorzien van wifi via Wifi as a Service. Het bestuur van SIVON en de leveranciers de Rolf groep, Veltwerk en Wentzo Wireless hebben op 4 juli een overeenkomst getekend voor de uitvoering van de dienst Wifi as a Service door deze leveranciers.

Met deze dienst kunnen scholen goede en betrouwbare wifi krijgen en neemt SIVON hen werk uit handen. SIVON draagt zorg voor de intake, inkoop en ziet toe op de levering, kwaliteit en contractuele afspraken. 

Een jongen kijkt op een beeldscherm. Op de achtergrond is een andere jongen te zien.

Scholen hoeven zich geen zorgen te maken over de aanbesteding, installatie, beheer en onderhoud van het wifi-netwerk op de school. Zij krijgen een veilige en betrouwbare wifi-verbinding die voldoet aan de huidige eisen en geschikt is voor digitale leermaterialen. Wifi as a Service en eduroam werken bovendien naadloos samen.

Op basis van de wensenlijst van de school voert SIVON een minicompetitie uit. Dat is de basis voor de selectie van de meest geschikte leverancier voor de school. Zo profiteert de school van het beste aanbod voor de school tegen een scherpe prijs.

Eerste scholen voorzien van wifi

De eerste minicompetitie heeft inmiddels plaatsgevonden. Een aantal scholen van stichting BOOR uit Rotterdam heeft wifi via Wifi as a Service gekregen.

Over de leveranciers

De Rolf groep

De Rolf Groep houdt van leren, sterker nog: ze zijn er vol van! Daarom helpen zij professionals in het onderwijs en de kinderopvang om elke dag het allerbeste uit ieder kind te halen. Door mee te denken, mee te doen én door al hun kennis over de ontwikkeling van kinderen te delen.

Veltwerk

Veltwerk is een ict-dienstverlener die zich uitsluitend richt op het onderwijs. Het doel van Veltwerk is om onderwijsinstellingen te helpen ict effectief en doelmatig in te zetten. Veltwerk verricht onderzoek, adviseert en begeleidt verander- en verbeterprojecten. Daarnaast verzorgt Veltwerk bij vele onderwijsinstellingen de implementatie en het beheer van de ict. Volstrekt foutloze wifi hoort daar vanzelfsprekend bij.

Wentzo Wireless

Wentzo Wireless is volledig gespecialiseerd in de realisatie en het beheer van hoogwaardige netwerken, waarbij gebruikers primair via wifi verbinden. Met een enthousiast team van ruim 45 medewerkers ontzorgen we, veelal via flexibele As a Service abonnementen, onze klanten. Onderwijsinstellingen kiezen voor een duurzame samenwerking met Wentzo wegens onze expertise én onze missie: van betekenis zijn.

Meer informatie

Meer weten over deze dienst? Lees meer over Wifi as a Service.