terug naar agenda

Bijeenkomst ‘Veilige ict in het onderwijs’ – regio Noord

  • Lavendelheide 21, Drachten
  • 15:00 - 17:00 uur

Van digiborden en devices tot digitaal lesmateriaal en leerlingvolgsystemen. Het primair onderwijs maakt steeds meer gebruik van ict.

Als schoolbestuur moet u zorgen dat uw leerlingen en medewerkers al deze ict-middelen veilig kunnen gebruiken. Een hele verantwoordelijkheid, zeker nu het aantal hacks en datalekken toeneemt. Hoe gaat u daar als schoolbestuur mee om? Hoe geeft u invulling aan deze verantwoordelijkheid als een probleem zich voordoet? Of vooraf om een zo veilige mogelijke omgeving in te richten. En hoe kan de samenwerking met andere schoolbesturen u daarbij helpen?

Daarover gaat de bijeenkomst ‘Veilige ict in het onderwijs’ op 19 mei 2022 van 15.00 tot 17.00 uur in het Adverium in Drachten. Het programma vindt u hieronder. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Ook meepraten? Meld u dan snel hieronder aan. Graag horen wij ook of u blijft eten of niet.

Programma

15.00 uur Welkom en introductie

15.15 uur Presentatie over informatiebeveiliging en privacy vanuit SIVON door Hans-Peter Ligthart, SIVON

16.00 uur Presentatie over cybercrime vanuit de politie door Martijn Krijnsen, Politie Cybercrime Team Noord-Nederland

16.30 uur Discussie met deelnemers en SIVON bestuurder Paul Zevenbergen

17.00 uur Afsluiting met aansluitend buffet

Voor wie?

Schoolbestuurders en ict-coördinatoren uit het primair en voortgezet onderwijs in regio Noord.

Aanmelden 

Meld u aan via onderstaand aanmeldformulier. 

Over SIVON en Kennisnet

Om schoolbesturen in het funderend onderwijs integraal te ondersteunen werken Kennisnet en SIVON intensief samen. Kennisnet ondersteunt vanuit het publieke belang van het onderwijs door middel van een landelijke ict-infrastructuur en algemeen kennisaanbod. SIVON biedt ondersteuning op maat en behartigt de belangen van haar leden door middel van afspraken met leveranciers en gezamenlijke inkoop van onder andere leermiddelen.


 

Aanmeldformulier