terug naar agenda

Webinar keuzeproces leermiddelen po

  • Online via Microsoft Teams
  • 15:00 - 17:00 uur

In het primair onderwijs (po) kunnen scholen kiezen uit een ruim aanbod aan leermiddelen. In de praktijk komt het vaak voor dat een gekozen leermiddel niet optimaal past bij de wensen van leraren of bij de onderwijsvisie van de school. Daarnaast benutten scholen lang niet altijd de verschillende functionaliteiten van het aangeschafte leermateriaal of blijkt achteraf dat leraren andere wensen hadden.

Door leermiddelen doordacht te kiezen, sluit het aangeschafte leermateriaal beter aan bij de leraren en de onderwijsvisie van de school. Met als eindresultaat dat leerlingen kunnen werken met de juiste leermiddelen. SIVON organiseert in samenwerking met Kennisnet dit webinar om u op een interactieve en inspirerende wijze te helpen bij het kiezen van leermiddelen. 

Resultaat 

Na het bijwonen van dit webinar weet u:

  • hoe u aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een po-school bepaalt wat belangrijke aspecten zijn van het leermiddelenkeuzeproces voor uw schoolsituatie
  • welke handvatten en tools u zou willen gebruiken bij het keuzeproces
  • welke kennis er op uw school nodig is om een doordachte keuze te maken
  • hoe u de eerste resultaten van het Behoeftenonderzoek Leermiddelen van de PO-Raad en het CLU kunt duiden en gebruiken voor uw schoolsituatie

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor schooldirecteuren, leermiddelenco√∂rdinatoren en ander personeel uit het po dat zich binnen de school bezighoudt met het keuzeproces van leermiddelen. 

Aanmelden

Meld u aan via onderstaand aanmeldformulier.

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. 2 dagen voorafgaand aan het webinar ontvangt u een e-mail met een link naar de webinar-omgeving.

Aanmelden webinar keuzeproces leermiddelen po