Word lid!

Onze diensten

De voordelen van SIVON-diensten

Diensten van SIVON zijn bedoeld om schoolbesturen te ontzorgen, de kwaliteit en betrouwbaarheid van ict te verhogen en de prijs te verlagen met inkoopvoordeel.

Alle leden van SIVON hebben toegang tot het basispakket. Dat bestaat uit toegang tot verschillende online community’s, workshops met casussen uit de praktijk en inloopspreekuren voor direct en persoonlijk advies. In het basispakket staat leren van en met elkaar centraal.

Daarnaast biedt SIVON een aantal aanvullende diensten. Voor deze diensten brengt SIVON een apart bedrag in rekening bovenop het lidmaatschap. In 2018 zijn dit de volgende diensten:

  • FG-as-a-service
  • Internetverbinding (externe connectiviteit-as-a-service) en wifi, inclusief de benodigde beveiliging.

Voor andere productgroepen voeren we verkenningen uit.

Tijd besparen

De diensten wifi en internetverbinding (externe connectiviteit-as-a-service) bieden we volledig verzorgd aan, inclusief onderhoud en beheer. SIVON vindt dat deze diensten probleemloos beschikbaar moeten zijn voor scholen. SIVON is steeds het vaste aanspreekpunt voor leden, ook bij gebruik van diensten van verschillende aanbieders en uit verschillende productcategorieën.

Veilig en betrouwbaar

Ontwikkelingen op het gebied van ict, privacy en informatiebeveiliging gaan snel, en zijn daardoor voor een schoolbestuur niet gemakkelijk bij te houden. Met SIVON is deze expertise collectief geregeld. Onze diensten blijven zich ontwikkelen en vernieuwen.

Samenwerking

Om te zorgen voor stabiliteit heeft SIVON een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Kennisnet. Dat betekent dat Kennisnet en SIVON samenwerken op het terrein van dienstverlening en expertise. Kennisnet en SIVON hebben iedere een eigen verantwoordelijkheid, vullen elkaar aan en kunnen daardoor samen een passend aanbod bieden voor ieder bestuur. SIVON bouwt aan sterke samenwerkingsverbanden, zowel met aanbieders uit de markt als met andere coöperaties en partijen.

Flexibel

Een schoolbestuur neemt diensten van SIVON af voor alle locaties die onder het bestuur vallen. Staan niet alle locaties er hetzelfde voor? Dat is geen probleem. Het is mogelijk om met verschillende locaties gefaseerd in te stappen. Om schoolbesturen te begeleiden bij de overstap van huidige naar nieuwe ict-systemen maakt SIVON afspraken met partijen die kunnen helpen met de migratie. Deze partijen staan indien gewenst klaar om te helpen bij de migratie.