terug naar leermiddelen

Samen leermiddelen aanbesteden

Een aanbesteding voor leermiddelen is een omvangrijke klus. SIVON neemt dat werk graag uit handen. Doe mee met een gezamenlijke aanbesteding voor leermiddelen via SIVON. Van aanbestedingsstrategie tot aanbesteding: wij regelen het voor u.

Meedoen met een gezamenlijke aanbesteding voor leermiddelen, wat levert dat op? Om te beginnen hoeft u niet meer het gesprek te voeren met verschillende aanbieders. Dat doet SIVON voor u. Dat scheelt u en uw medewerkers veel tijd.

Toch houdt u de autonomie over de inkoop van uw leermiddelen. We zorgen ondanks de gezamenlijke aanbesteding voor maatwerk, zodat u uiteindelijk de leermiddelen inkoopt die passen binnen uw onderwijs. Bijkomend voordeel is dat we met een gezamenlijke aanbesteding grip krijgen op de leermiddelenmarkt. Zo bepalen we mee wat er aan leermiddelen wordt gemaakt.

Hoe werkt het?

Na deelname aan een informatiebijeenkomst bent u overtuigd: u heeft al uw vragen gesteld en alle informatie op een rij. U weet zeker dat een gezamenlijke aanbesteding iets voor uw bestuur is. 

SIVON haalt vervolgens bij de groep deelnemende besturen alle wensen en eisen op. Zo is er binnen elke aanbesteding voor elke school ruimte voor maatwerk. We vertalen alle wensen naar een generieke aanbesteding en werken een aanbestedingsstrategie uit. Ook zorgt SIVON voor de offerteaanvragen en al het papierwerk. Het enige dat u hoeft te doen, is een contract sluiten met de gegunde leverancier of uitgever.

Voordelen

  • Binnen elke aanbesteding is er ruimte voor uw wensen en die van uw scholen.
  • Samen hebben we meer invloed op het aanbod van leermiddelen en de leermiddelenmarkt.
  • Geen gedoe met aanbestedingsregels en -strategieën: experts binnen SIVON weten hoe het zit en worden daarbij ondersteund door een ervaren aanbestedingsadviesbureau.
  • Zeker van goede en complete voorwaarden voor leermiddelen, levering en ondersteuning.
  • Meer inzicht dankzij managementinformatie en prijstransparantie.
  • Meer grip op uw financiën door overzichtelijke, herleidbare facturatie.

Kosten

De kosten voor de dienst Aanbesteding leermiddelen verschillen per schoolbestuur. De prijs is opgebouwd uit de kosten voor de dienst en een bedrag per leerling. Een deel betaalt u na ondertekening van de deelnameovereenkomst; een tweede deel na publicatie van de offerteaanvraag.

Aanvragen

Bent u lid van SIVON en wilt u meedoen met een gezamenlijke aanbesteding voor leermiddelen?

Neem dan contact op om een afspraak te maken met onze relatiemanagers. In een vrijblijvend gesprek bespreken we uw situatie en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u nog geen lid van SIVON? Word dan nu lid.