Word lid!

FG as-a-service

De nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel AVG) verplicht iedere school om een Functionaris Gegevensbescherming te hebben (FG). Dit is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de AVG. Het is niet eenvoudig om een geschikte FG te vinden die goede diensten levert en bekend is met het onderwijs. SIVON geeft u met de dienst FG as-a-service toegang tot een goede FG die voldoet aan de kwaliteitseisen. SIVON sluit namelijk raamcontracten af met aanbieders van FG’s en bekijkt samen met u welke FG het beste bij uw bestuur past.

Aanbestedingsprocedure

Voor deze dienst is het belangrijk dat de juiste marktpartijen worden geselecteerd. SIVON is daarom een aanbestedingsprocedure begonnen om marktpartijen te contracteren die een FG kunnen leveren aan schoolbesturen. Kennis van het onderwijs, kwaliteit en leveringszekerheid staan centraal. Hoe meer schoolbesturen hieraan meedoen, hoe interessanter het wordt voor de markt om een goed aanbod te doen.

Doe mee met de aanbesteding

Wilt u meedoen aan de aanbesteding? Meld u aan via info@sivon.nl
Nog geen FG aangesteld? Maak dan vanaf begin 2019 gebruik van de dienst FG-as-a-Service. Ook kunt u een aanbieder zoeken op ibp-plein.nl

Wilt u eerder een FG aanstellen? Kies voor een tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld via de Matching-Service.
SIVON matcht u dan met een FG op basis van uw vraag. Interesse in deze aanvullende dienst? Mail naar info@sivon.nl

Wat kost het?

De tarieven zijn nog niet bekend, deze zijn afhankelijk van de uitkomsten van de aanbesteding. Zodra dit bekend is, lees u dat hier.