Meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Actuele informatie aanschaf extra laptops voor po, vo en mbo

Op deze pagina leest u recente informatie over de aanschaf van laptops voor het po, vo en mbo.

31 maart 2020

Nader bericht toekenning extra laptops

Vrijdag 27 maart ontvingen schoolbesturen een bericht over de behandeling van hun aanvraag. Daarin schreven we dat alle besturen op maandag 30 maart geïnformeerd worden over het aantal laptops dat zij ontvangen, hoe het proces van levering eruit ziet en wat de planning is.

Vanwege het grote aantal aanvragen, is het niet gelukt om alle schoolbesturen op 30 maart te informeren. Het ministerie van OCW en de sectorraden zijn momenteel druk bezig met de beoordeling van de aanvragen.

Wij vragen u daarom nog even geduld te hebben. U ontvangt uiterlijk vandaag een bericht met meer informatie over uw aanvraag.

27 maart 2020

Beoordeling en toekenning ingediende aanvragen

Voor leerlingen die thuis geen laptop hebben en daardoor geen lessen kunnen volgen, heeft het ministerie van OCW een bedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De belangstelling voor de extra laptops via SIVON is groot. We hebben meer aanvragen ontvangen dan het beschikbare budget van 2,5 miljoen euro toelaat.

In overleg met het ministerie van OCW en de sectorraden kijken we momenteel naar de beoordeling en toekenning van de ingediende aanvragen.

Maandag 30 maart en dinsdag 31 maart 2020 worden alle schoolbesturen per mail geïnformeerd over het aantal laptops dat zij ontvangen, hoe het proces van levering eruit ziet en wat de planning hiervoor is. Heeft u 30 maart geen mail ontvangen? Dan ontvangt u op 31 maart een reactie.

27 maart 2020

Leveranciers laptops bekend

De leveranciers van de laptops zijn bekend! Cloudwise is de winnende aanbieder voor de levering van de Chromebooks en The Rent Company voor de Windows-laptops. Beide leveranciers zijn momenteel volop bezig om vanaf dinsdag 31 maart 2020 de eerste laptops te leveren, zodat snel meer leerlingen les op afstand kunnen volgen.

26 maart 2020

Inschrijftermijn verstreken

De inschrijftermijn voor de aanvraag van extra laptops is verstreken. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Heeft u vragen?

Ga naar Alle vragen over de aanschaf van laptops via SIVON

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Geen antwoord op uw vraag gevonden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.