Meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Informatiebeveiliging en privacy

Informatiebeveiliging en privacy (IBP) is een van de thema’s uit het basispakket. Wat houdt dit in?

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Met de nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel AVG) is iedere school verplicht de IBP goed te regelen en te beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Een FG is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de AVG. De nieuwe AVG is sinds 25 mei 2018 van toepassing.

Hoe helpen wij u?

SIVON helpt u op weg om uw IBP op school goed te regelen.

Online community

Via de online community krijgt u advies van een expert en leert u van ervaringen van andere leden.

ibp-plein.nl

Het ibp-plein.nl biedt informatie over aanbieders van informatiebeveiliging en privacydiensten (IBP-diensten). Zij kunnen u helpen bij het regelen van IBP-beleid en/of het werven van een FG.

Formats ontwikkelen voor een offerte-aanvraag

Wij ondersteunen u bij de inkoop met formats voor een offerte-aanvraag en contract. Met behulp van deze formats krijgt u een aanbod dat bij uw onderwijs past.

Bijeenkomsten

SIVON organiseert verschillende informatiebijeenkomsten. Op algemene bijeenkomsten krijgt u meer inzicht in de vervolgstappen om te voldoen aan de AVG. Dit is gebaseerd op een QuickScan die u vooraf kunt invullen. Ook zijn er informatiebijeenkomsten met leveranciers waar u meer te weten komt over het aanbod.

Onze aanvullende diensten:

FG-as-a-Service

Een Functionaris Gegevensbescherming (FG) houdt toezicht op de toepassing en naleving van de AVG binnen een organisatie. Met FG-as-a-Service bent u verzekerd van een goede FG voor uw school.

bekijk de dienst