Leermiddelen en leeromgeving

Verbeter uw leermiddelenbeleid. We trekken samen op naar de markt, delen best practices, doen marktconsultaties en organiseren gebruikersgroepen.

SIVON zet zich in voor:

  • Meer ruimte voor maatwerk, door flexibel leermateriaal.
  • Zicht krijgen op de kwaliteit van leermateriaal.
  • Een betere prijs-kwaliteitverhouding.
  • Invloed uitoefenen op diensten en producten.
  • Scholen ontzorgen bij de inkoop en distributie.

Welke diensten biedt SIVON?

Online community

SIVON biedt een online kennisgroep aan, waarin kennis en ervaring tussen geïnteresseerden binnen het onderwerp kan worden uitgewisseld. Geïnteresseerden binnen deze communities zijn bijvoorbeeld bestuurders, leermiddelen specialisten, inkopers, etc.

Aanbestedingskalender

SIVON heeft uit openbare gegevens een aanbestedingskalender voor leermiddelen en leeromgevingen ontwikkeld. Hierin staat welke aanbestedingen de afgelopen jaren zijn gedaan en wanneer we verwachten dat schoolbesturen weer een nieuwe aanbestedingsprocedure starten.

Best practices

Uit aanbestedingen van andere besturen is veel te leren. Wij verzamelen best and bad practices op het gebied van aanbesteden van leermiddelen. Lees de eerste 13 best practices over het aanbesteden van leermiddelen.

Pilot: analysetool bestelgegevens leermiddelen

Om u te helpen in keuzes rond het verwerven van leermateriaal, geven we u inzicht in het bestelgedrag van uw scholen. Zo kunt u uw scholen onderling vergelijken en kunt in gesprek gaan over de verschillen.

Tijdens de pilotfase onderzoeken we of we dit als kosteloze of betaalde dienst kunnen aanbieden. De pilot wordt voor de zomer afgerond.

Marktconsultatie leeromgevingen

We organiseren bijeenkomsten over het inkoopproces van leermiddelen. Op de bijeenkomst geven leveranciers uit de leermiddelenmarkt een toelichting op hun visie over de inkoopstrategie van leermiddelen en de ontwikkelingen in de markt.

Door als schoolbestuur in gesprek te gaan met verschillende leveranciers, worden uw wensen en behoeften gehoord en de ontwikkelingen in de markt gedeeld.

Op 4 april (primair onderwijs) en 11 april (voortgezet onderwijs) hebben 2 succesvolle marktconsultaties plaatsgevonden met leveranciers op de leermiddelenmarkt. Een beknopt verslag van de gesprekken kunt u vinden in onze online community. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar info@sivon.nl

Op 7 november (primair onderwijs) en 14 november (voortgezet onderwijs) vonden nieuwe marktconsultaties plaats. Daarover leest u binnenkort meer.

Aanbestedingsadviesraad

Ontvang advies op maat bij uw volgende ict- of leermiddelenaanbesteding.

lees meer

Contact

Neem contact met ons op voor uw vragen.

contact